Charakteristika

Raw (surový) kakaový prášek se získává z nepražených kakaových bobů (Theobroma cacao). Ty byly ve Střední a Jižní Americe po staletí uctívány, Aztékové je dokonce používali jako platidlo. Mnohé mayské svátky a rituály byly spojovány s oslavou kakaových bobů jako "potravy bohů". Při výrobě jsou boby jemně mlety za nízké teploty, aby zůstaly zachovány původní nutriční látky a vůně. Výchozí surovinou pro získání našeho kakaového prášku jsou jedny z nejcennějších kakaových bobů Arriba, které se pěstují pouze v Ekvádoru. Ty se vyznačují mimořádnými chuťovými vlastnostmi, převládá chuť tropického ovoce s květinovými tóny. Raw kakaový prášek je bohatým zdrojem antioxidantů, železa a hořčíku.

Složení

100 % BIO RAW prášek z kakaových bobů Arriba Nacional

výživové údaje

   ve 100 g výrobku
Energetická hodnota2095 kJ / 500 kcal
Tuky30 g
 - z toho nasycené MK 20 g
Sacharidy40 g
- z toho cukry0 g
Vláknina0 g
Bílkoviny20 g
Sodík0,125 g

Použití

Raw kakaový prášek je skvělou a praktickou ingrediencí pro výrobu veškerých čokoládových a kakaových pokrmů, nápojů a dezertů, neboť se chová jako běžný kakaový prášek. Můžete jej použít v řadě chutných receptů na dezerty a nápoje – např. mandlovo-kakaové mléko, kakaový krém z datlí a konopného semínka, kakaový krém z kakaového másla, kakaovo-kokosové kuličky s medem a kokosovým máslem a mnoho dalších.

Ostatní informace

Skladujte v suchu v uzavřeném obalu. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Země původu: Ekvádor

Hmotnost: 250 g

 
vyrobila Omega designOmega design