Naše kakaové máslo se získává lisováním surové kakaové hmoty, kterou obdržíme z nepražených kakaových bobů Criollo pěstovaných v podmínkách ekologického zemědělství. Lisování se provádí za nízké teploty – nedochází tak ke ztrátě důležitých živin a enzymů, máslo je tepelně stabilní, obsahuje přírodní antioxidanty, které zabraňují žluknutí, a uchovává si jemnou vůni a chuť hořké čokolády.
Klasické využití pro kakaové máslo je při výrobě čokolády. Avšak můžeme je používat i v kuchyni při přípravě koláčů, dezertů, sušenek, zmrzliny a jiných pokrmů. Je také výborným přírodním prostředkem v každodenní péči o pokožku – zjemňuje a hydratuje pleť a má výborné regenerační vlastnosti.
BIO kakaové máslo, kousky
ve 100 g výrobku | |
Energie | 3750 kJ / 895,7 kcal |
Tuky | 99,4 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 65,2 g |
Sacharidy | 0,1 g |
- z toho cukry | 0 g |
Vláknina | < 0,1 g |
Bílkoviny | 0,17 g |
Sůl | 0,1 g |
Při výrobě čokolády (zjemní chuť), čokoládových polev (při krájení nebude poleva praskat), zmrzliny, na smažení, pečení – masa, sladkých pokrmů.
Skladujte v suchu při relativní vlhkosti do 60 % v uzavřeném obalu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Země původu: Peru
Hmotnost: 80 g a 250 g