Charakteristika

Naše kakaová hmota se získává z nepražených kakaových bobů Criollo pěstovaných v podmínkách ekologického zemědělství. Výroba kakaové hmoty probíhá za nízké teploty, a tím si hmota uchovává nejen skvělé chuťové vlastnosti, ale i významné nutriční prvky včetně aktivních enzymů.

Kakaová hmota je základní surovinou pro výrobu čokolády. Bývá také označována jako 100 % čokoláda a ocení ji všichni, kdo preferují přírodní nezpracované potraviny. Avšak můžeme ji použít i v kuchyni při přípravě cukrovinek.

Složení

BIO kakaová hmota, kousky

výživové údaje

   ve 100 g výrobku
Energetická hodnota2705 kJ / 646 kcal
Tuky55,6 g
- z toho nasycené mastné kyseliny36,2 g
Sacharidy25,2 g
- z toho cukry<0,7 g
Vláknina15 g
Bílkoviny13,7 g
Sůl 0,15 g

Použití

Kakaová hmota slouží jako základní surovina pro výrobu čokolády. Můžete ji jíst jen tak nebo přidat do pokrmů, které máte rádi. Vhodná je do müsli, jogurtu, na pečení i vaření.

OSTATNÍ informace

Skladujte v suchu při relativní vlhkosti do 60 % v uzavřeném obalu. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Země původu: Peru

Hmotnost: 100 g a 250 g

 
vyrobila Omega designOmega design