Výstavy

Navštivte náš stánek na veletrzích, kde se o našich produktech dozvíte bližší informace a zároveň si je na místě můžete vyzkoušet

Vitafoods Asia

11.–12. 9. 2018
Marina Bay Sand, Singapore
Stánek č. R30

Natural & Organic Products Europe

22.–23. 4. 2018
Londýn, VB
Stánek č. R28, ExCel

BIOFACH 2018

14.–17. 2. 2018
Norimberk, Německo
Stánek č. 286, hala 5

PLMA Amsterdam 2017

16.–17. 5. 2017
RAI Amsterdam
Stánek č. F – 6864 Amstelhal

FINISHED PRODUCTS
EUROPE 2017

9.–11. 5. 2017
Palexpo, Geneva, Switzerland
Stánek č. K32

FOOD MATTERS LIVE

22.–24. 11. 2016
ExCel, Londýn, Velká Británie
Stánek č. 262

FINISHED PRODUCTS
EUROPE 2016

10.–12. 5. 2016
Palexpo, Geneva, Switzerland
Stánek č. D29

PLMA Amsterdam 2016

24.–25. 5. 2016
RAI Amsterdam
Stánek č. 6864

BIOFACH

10.–13. 2. 2016
Norimberk, Německo
Stánek č. 149, hala 5

Natural Products Scandinavia 

1.-2. 11. 2015
MalmöMässan Malmö, Švédsko
Stánek č. 20

Charakteristika

Agávový sirup je komerčně vyráběné sladidlo získávané z několika druhů agáve. Je sladší než med, ale bývá řidší a tekutější.

Agávový sirup byl mexickými Aztéky po staletí používán jako sladidlo a dochucovadlo, i když i oni si byli vědomi jeho zdravotních účinků a používali jej i jako medicínu, především při hojení ran a léčbě kožních infekcí. 

Při výrobě agávového sirupu je míza ze střední části rostliny extrahována, filtrována a zahřívána při nízkých teplotách. Hlavním polysacharidem je inulin neboli fruktosan, který je tvořen převážně fruktózou. Tato šťáva je pak koncentrována na tekutinu ve formě sirupu. Jeho barva je od světlé až po tmavě jantarovou.

Tento agáve sirup má jantarovou barvu a příjemnou sladkou chuť.

složení

100% BIO sirup z agáve

výživového údaje

   ve 100 g výrobku
Energetická hodnota1345 kJ / 321 kcal
Tuky0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny0 g
Sacharidy82 g
- z toho cukry72 g
Bílkoviny0 g
Sůl0 g

Doporučené použití

Do sladkého pečiva, dezertů, ovocných salátů, jogurtů, na müsli, palačinky, k oslazení nápojů.

Agávový sirup je chutné přírodní sladidlo, které mohou používat lidé na redukční dietě, někteří diabetici a všichni, kteří chtějí cíleně ve stravě omezit rafinované cukry s vysokým glykemickým indexem. 

Agávový sirup je přibližně 1,5 x sladší než cukr a v receptech proto často nahrazuje cukr nebo med. Pro vegetariány je vítanou alternativou k medu, který někteří považují za živočišný produkt. 

Agávový sirup se snadno a rychle rozpouští, a proto je vhodným sladidlem do studených nápojů, např. ledový čaj. Přidává se také do snídaňových cereálií jako pojidlo.

Ostatní informace

Skladujte při 10°C až 35°C.

Země původu: Mexiko

Hmotnost: 250 ml

 
vyrobila Omega designOmega design