dissertation these et antithese research papers on network security dissertation help service velden conclusion dissertation argumentation directe et indirecte abstract algebra homework solutions online writing journals marathi essay writing 8th grade research paper topics write my essay for me com

Charakteristika

Agávový sirup je komerčně vyráběné sladidlo získávané z několika druhů agáve. Je sladší než med, ale bývá řidší a tekutější.

Agávový sirup byl mexickými Aztéky po staletí používán jako sladidlo a dochucovadlo, i když i oni si byli vědomi jeho zdravotních účinků a používali jej i jako medicínu, především při hojení ran a léčbě kožních infekcí. 

Při výrobě agávového sirupu je míza ze střední části rostliny extrahována, filtrována a zahřívána při nízkých teplotách. Hlavním polysacharidem je inulin neboli fruktosan, který je tvořen převážně fruktózou. Tato šťáva je pak koncentrována na tekutinu ve formě sirupu. Jeho barva je od světlé až po tmavě jantarovou.

Tento agáve sirup má jantarovou barvu a příjemnou sladkou chuť.

složení

100% BIO sirup z agáve

výživového údaje

   ve 100 g výrobku
Energetická hodnota1345 kJ / 321 kcal
Tuky0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny0 g
Sacharidy82 g
- z toho cukry72 g
Bílkoviny0 g
Sůl0 g

Doporučené použití

Do sladkého pečiva, dezertů, ovocných salátů, jogurtů, na müsli, palačinky, k oslazení nápojů.

Agávový sirup je chutné přírodní sladidlo, které mohou používat lidé na redukční dietě, někteří diabetici a všichni, kteří chtějí cíleně ve stravě omezit rafinované cukry s vysokým glykemickým indexem. 

Agávový sirup je přibližně 1,5 x sladší než cukr a v receptech proto často nahrazuje cukr nebo med. Pro vegetariány je vítanou alternativou k medu, který někteří považují za živočišný produkt. 

Agávový sirup se snadno a rychle rozpouští, a proto je vhodným sladidlem do studených nápojů, např. ledový čaj. Přidává se také do snídaňových cereálií jako pojidlo.

Ostatní informace

Skladujte při 10°C až 35°C.

Země původu: Mexiko

Hmotnost: 250 ml

 
vyrobila Omega designOmega design